Karmaşık sayılar PDF Test Konu Anlatımı başlığımız adı altında önce bir karmaşık sayıların tanımını verelim. Karmaşık sayıların çıkışı bir sayının karesinin negatif olmasından ötürü çıkmıştır. Bu sayı i diye tanımlanmış ve karesi -1 olarak kabul edilmektedir. Aşağıdaki linke tıklayarak PDF testimizi indirebilirsiniz.
İçindekiler (Başlıklar)
PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN :
KARMAŞIK SAYILAR PDF TEST KONU ANLATIMI
KARMAŞIK SAYILAR EŞLENİK ÇARPIM
i SAYISININ KUVVETLERİ VE PERİYODU
KARMAŞIK SAYILAR ELİT 14 SORU
ÇÖZÜM KÜMESİ SORULARI (Sanal eşlenik Kökler)
KARMAŞIK SAYILARDA GRAFİKLER
CEVAP ANAHTARI VE NOTLAR
Yukarıda paylaştığımız soruların çözümleri video halinde YouTube Ahmet Çelen Kanalındadır, isterseniz bakabilirsiniz.
_______________________________________________________________
KARMAŞIK SAYILAR VE SINAVDAKİ YERİ?
Karmaşık sayılar eskisi gibi zor ve uzun müfredat içeren bir konu değil. Yeni değişen sınav sistemi (AYT) ile birlikte soruların daha kısa ve geçmiş yıllara nazaran daha kolay geldiğini söyleyebilmekteyiz. Ayrıca müfredat olarak karmaşık sayılarda büyük bir daraltma yapıldı. Sadece temel kısımlar kaldı. Dolayısıyla bu durumda öğrencilerin lehine bir durumdur. Karmaşık sayılar ayt matematikte kolayca net kazanabilinecek konulardandır. Her yıl yeni sınav sistemi ÖSYM AYT sınavında düzenli olarak soru sormaktadır . Soru sayısı ortalama olarak 1 ve 2 olarak görülmektedir. Önümüzdeki seneler içinde bu rakam çok değişmeyecek gibi durmaktadır.
Yazımızda paylaştığımız Karmaşık sayılar Test Konu Anlatımı PDF dosyasında yer alan sorular çıkmış sorular analiz edilerek ve çıkması muhtemel sorular için tahminler yürütülerek beceri temelli her zorlukta soru hazırlanmıştır. Soru sayısının az olmasında karşın konuyu güzel bir şekilde özetleyen nitelikli sorulardan oluşmaktadır.
KARMAŞIK SAYILAR VE DİĞER KONULAR
Karmaşık sayılar, diğer konularla doğrudan çok büyük bir ilişkisi ve temel gereksinimi olmadığını söyleyebiliriz. Örneğin üslü sayılar ve logaritma gibi çok bağdaştırılabilir bir durum yoktur fakat hiç de olmadığını söyleyebilmekteyiz. Fakat ikinci dereceden denklemlerle bağdaştığını ve konuya hakim olmak adına bilinmesi gereken iki konudur. İkinci dereceden denklemlerde gerçel kök bulunmadığı takdirde bu köklerin imajiner kökler olduğunu söyleyebilmekteyiz artık.
Share this content:
Şu ana kadar 1 yorum